Image
Image

Dit zijn wij

Carola, Marije en Marijke van Kinderfysiotherapie Leeuwarden.

drs. Carola Schrijvers

Kinderfysiotherapeut / Bewegingswetenschapper / ToP-kinderfysiotherapeut | praktijkeigenaar

Na als kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper op verschillende plekken werkervaring te hebben opgedaan, startte ik in 2003 samen met Susan van den Beld, Kinderfysiotherapie Leeuwarden. Het is een fijne praktijk waar we kinderen van 0 tot 18 jaar behandelen. Elk kind is uniek en het is uitdagend, boeiend en afwisselend om ieder kind de best passende behandeling te geven. Het samen met ouders en – daar waar nodig – andere betrokkenen zoeken naar maatwerk voor hun kind, is en blijft inspirerend.

BIG nummer: 09034976504

Marije van der Werf

Kinderfysiotherapeut MSc

Na een stage kon ik vanaf 2011 gelijk aan de slag als kinderfysiotherapeut in deze fijne praktijk. Met heel veel plezier werk ik met kinderen en jongeren in een veilige omgeving. Dat kan bij het kind thuis zijn of bij ons in de praktijk. Het valt mij op dat meer kinderen het moeilijk vinden om de vele prikkels van het dagelijks leven te verwerken. Daarom vind ik het fijn dat deze praktijk zich gespecialiseerd heeft in deze problematiek.

BIG nummer: 19061572404

Marijke Post-Hilberink

Kinderfysiotherapeut MSc

Bij Kinderfysiotherapie Leeuwarden werd ik in 2005 enthousiast over het vak kinderfysiotherapie. Het is een prachtig vak en ik oefen het nog steeds elke dag met veel plezier en bevlogenheid uit. Sinds 2005 heb ik veel ervaring opgedaan in eerstelijns (kinder)fysiotherapie praktijken en ben ik in 2019 met een gevulde rugzak teruggekeerd bij Kinderfysiotherapie Leeuwarden. Geen kind in zijn leefomgeving is gelijk. Elk kind dat komt voor hulp, vormt voor mij een nieuwe uitdaging welke ik met veel plezier en bevlogenheid aanga. Het kind krijgt een behandeling op maat om zoveel mogelijk gelijke kansen te krijgen.

BIG nummer: 39065542104

Op de foto van links naar rechts: Marijke, Carola, Marije 
Wij zijn allemaal KRF NL geregistreerd.

Ouders over Kinderfysiotherapie Leeuwarden

Plezier en uitdaging

Moeder van SB: “Lief, enthousiast, vriendelijk, meedenkend.” Met veel plezier gaat onze dochter naar Kinderfysiotherapie Leeuwarden. We begonnen met fysiotherapie aan huis toen onze dochter 3,5 maanden oud was. Op het moment dat ze meer uitdaging nodig had, gingen we naar de praktijk. Er is hier veel ruimte om te oefenen, ontdekken, klimmen, klauteren. Sinds kort zit S. in het peutergymgroepje: leuk en gezellig met andere kindjes. Ze leren van en met elkaar.

(Zelf)vertrouwen

Moeder van S: Ons zoontje van 9 jaar was door lymfklierkanker verzwakt, hij kon niet lopen, had geen stem meer en was het vertrouwen in alles en iedereen kwijt. Voor hulp bij zijn herstel zochten we contact met KFTL. Carola stond direct de volgende dag bij ons op de stoep!

S. voelde zich bij haar op zijn gemak. Met dit vertrouwen en de professionele begeleiding vloog S. wonderbaarlijk snel door zijn revalidatie heen. Hij voelde zich gehoord en gezien en kreeg daarmee steeds meer vertrouwen in zijn eigen kunnen. De mensen van KFTL zijn goud waard.

Oefening baart kunst

Vader van A: Zacht, speels en in de beleefwereld van A. verzon de kinderfysiotherapeut van KFTL uitdagende en prikkelende oefeningen. Hij leerde zijn eigen grenzen kennen. Met de beroemde “HUF” methode leerde A. hoe hij zijn longen het beste kon schoonmaken. Hij kreeg letterlijk weer lucht. Elke week zagen we de eetlust, energie en het uithoudingsvermogen van A. vooruitgaan. Hij kon weer bezig met zijn grote passie voetballen. Niets is mooier als je kind weer vrolijk en vrij kan bewegen. Daarom dragen wij KFTL een warm hart toe.

Onze werkwijze

In al onze behandelingen staat het kind centraal
Ouders worden zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling, evenals de omgeving van het kind, zoals school, de sportvereniging, dagopvang, e.a. Onze praktijk is volledig ingericht op de behandeling van kinderen en jongeren. Voor specifieke trainingen is er de mogelijkheid om in de aangrenzende sportschool te trainen.

Onderzoek en behandeling
Na uw aanmelding brengen wij eerst de hulpvraag in kaart en doen een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. We testen de vaardigheden op het gebied van grove en/of fijne motoriek. Op basis daarvan maken we een behandelplan en plannen we in overleg met u een aantal vervolgafspraken in. Kinderen vanaf 2 jaar behandelen wij in onze praktijkruimte. Behandelingen van zuigelingen (0-2 jaar) vinden vooral plaats in de vertrouwde thuissituatie.

Contact met andere zorgprofessionals
Met betrokken zorgverleners, zoals de huisarts, de kinderarts, de jeugdarts, de specialist en/of de klassenleerkracht, houden wij desgewenst contact om hen op de hoogte te stellen van onderzoeks- en behandelresultaten en om tot onderlinge afstemming te komen.

Image

Kinderpraktijk Leeuwarden

Omdat samenwerken zoveel meer oplevert
Naast Kinderfysiotherapie Leeuwarden hebben we ook de Kinderpraktijk opgezet. Zo kunnen we sneller en efficiënter samenwerken met andere kindgerichte zorgprofessionals.

In de Kinderpraktijk zitten de disciplines: 

  • Kinderfysiotherapie
  • (Pre-)logopedie
  • Kinder- en jongerendiëtetiek
  • Kinderpsychologie
  • Kinderergotherapie
  • Creatieve Therapie Drama
Kijk voor meer informatie op de website van de Kinderpraktijk
Image
Image

Adres

Kwartelstraat 36
8916 BN Leeuwarden
058 – 213 77 50