• Kwartelstraat 36
    8916 BN Leeuwarden
    Tel: 058-2137750
    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interessante sites:

Onderzoek en behandeling

Wanneer een kind in onze praktijk wordt aangemeld zal de problematiek middels een kinderfysiotherapeutisch onderzoek in kaart worden gebracht. De uitkomst van dit onderzoek en het eventuele behandeldoel en -plan, worden met ouders besproken. Verder wordt een kinderfysiotherapeutisch verslag gemaakt, dat wordt verstuurd naar de verwijzer / huisarts en naar de ouders.

De behandeling wordt in een veilige, uitdagende en kindvriendelijke omgeving uitgevoerd en er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind.

Onderzoek en behandeling vinden altijd plaats in nauw overleg en samenspraak met de ouders. Over de problematiek vindt, indien van toepassing overleg plaats met huisartsen, kinderartsen en/of andere medische disciplines. Omdat (senso)motorische problemen soms samengaan met leerproblemen, gedragsproblemen of problemen met de spraaktaalontwikkeling, werken wij nauw samen met andere hulpverleners zoals logopedisten, ergotherapeuten, orthopedagogen en psychologen. Aangezien de sociale context van het kind erg belangrijk is, wordt geregeld overlegd en samengewerkt met de leerkracht van school.