• Kwartelstraat 36
    8916 BN Leeuwarden
    Tel: 058-2137750
    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interessante sites:

Fitkids

fitkidslogo smallFitkids is een fitness- en oefenprogramma, dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een chronische ziekte en / of beperking. Er wordt getraind/behandeld onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut en in samenwerking met een sport- en fitnessinstructeur. Een belangrijk doel van Fitkids is om de kinderen een nieuwe "life- style" aan te meten, waarbij veel bewegen vanzelfsprekend is en vooral ook heel plezierig. Fitkids is geen vervanging van kinderfysiotherapie. Het leert het kind, dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Fitkids is een initiatief van de stichting "Artsen voor kinderen"
Fitkids wordt gegeven in de aan onze praktijk grenzende sportschool Ursus. Hier kunnen we gebruik maken van de grote bewegingsruimtes en faciliteiten van de sportschool. Een sport- en fitnessinstructeur van Ursus completeert het fitkidsteam.

Een Fitkids- groep bestaat uit kinderen die verschillende beperkingen kunnen ervaren. Voorbeelden zijn diabetes, cystic fibrosis, reuma, astma, cerebrale parese of andere chronische aandoeningen. Ook motorische onhandigheid kan maken dat kinderen weinig bewegingservaring opdoen. De grootte van de fitkidsgroepen bedraagt vier tot tien kinderen.

Momenteel hebben wij twee Fitkids- groepen : één groep van oudere kinderen (± 10 t/m 16 jaar) op de maandagmiddag van 16.45 tot 18.00 uur en één groep van jongere kinderen (± 6 t/m 10 jaar) op de woensdagmiddag van 16.00 tot 17.15 uur.
Voor beide groepen maken wij een apart programma, waarbij de oudere groep vooral werkt m.b.v. cardio- en krachtapparatuur en de jongere groep meer kracht- en conditiespelletjes in de zaal krijgt aangeboden.
Voor elk kind wordt daarnaast een individueel programma gemaakt met doelen, uitvoering en huiswerkoefeningen.

Doorverwijzing

Denkt u dat Fitkids iets is voor uw kind? Zowel de huisarts, de kinderarts als de kinderfysiotherapeut kan kinderen doorsturen naar Fitkids